top of page

Speciální klubová výstava Zárybničná Lhota 2012



Podzimní klubovku jsme si nenechali ujít ani my a v pátek jsme vyrazili směr Tábor – Zárybničná Lhota. Odpoledne a večer jsme si užili s kamarády a procházkami lesem. Kluci se vyřádili a my našli i nějaké ty houby. V sobotu již nastoupil Jazzy do třídy otevřené společně s dalšími 35 soupeři. Posuzovala velice sympatická paní rozhodčí Saija Juutilainen z Finska, každého psa si důkladně prohmatala, nechala proběhnout a udělovala známku. Paní rozhodčí si nechala pejsky nastoupit po skupinách a začala s posuzováním. Jazzy dostal krásný posudek a známku V – Výborný.

Tuto známku udělila paní rozhodčí jenom dvanácti psům, zbytek si odnesl známky VD a D. Po posouzení všech psů nastoupili do kruhu všechny V-čka a posuzovalo se znovu. Zaběhali jsme si společné kolečko a pak znovu každý samostatně. A i když jsme se do rozstřelu o místa nejvyšší nedostali, tak známka "V" nás v tak silné konkurenci u tak přísné paní rozhodčí velice těší. Největší radost nám ale udělali potomci našeho Jazzynka, nejdříve nejmladší dcery Abey a Ambra z chovatelské stanice z Loděnických mlýnů, které se po předvedení ve třídě štěňat zastavili pozdravit tatínka a přišli se pochlubit známkami VN – Velmi nadějná, k čemu jim gratuluji. Obě holčičky rostou opravdu do krásy. Ve třídě otevřené se předvedla i máma Daenn z Peruckých lesů, která ještě po nedávné mateřské není úplně ve výstavné kondici a odnesla si známku VD. V dorostu měl Jazzy děti z vrhu CH z Labského zátiší, kde Cherry získala úžasnou VN2, Cherron a Charles Bodie VN. Maminka Dita Baronnella vyběhala v šílené konkurenci 41 fen ve třídě otevřené známku V, skončila na pátém místě, těsně pod stupni vítězů. Všem ze srdce gratuluji. Odpoledne se ještě představil Jazzy na svodu plemeníků a fandil své úžasné polosestře Helent Hunt Čalovské lúky, alias Vendulce v závěrečných soutěžích, aby nakonec získala titul BOB! Společný táta Emil Zatopeck je určitě na své děti právem hrdý. Gratuluji ale samozřejmě všem oceněným pejskům, byli opravdu krásní a absolutní vítěz celé klubové výstavy všech 4 plemen a majitel titulu BIS se mi opravdu moc líbil - Velký švýcarský salašnický pes - Charles Max Trinity Stars, byl úchvatný a svůj titul získal i jednohlasnou volbou všech rozhodčích.

Večer se pak konala avizovaná a všem členům oznámená členská schůze klubu. Je smutné, že z aktuálních 965 členů klubu se tak důležitého aktu účastnilo pouhých cca 5,5% (počet totiž kolísal od 48 do 53 členů). Zde mi nezbývá než konstatovat, že když se vám, vážená chovatelská veřejnost, nebude něco z přijatých změn líbit, neremcejte, můžete si za to i sami, svůj názor jste mohli prezentovat na schůzi.   V neděli se konal svod mladých, kterého se zúčastnili odchovanci vrhu B z Krakovanského dolejšku a z vrhu Ch z Labského zátiší. Majitelům moc děkuji za prezentaci a za skvělou starostlivost a věřím, že jsme se neviděli naposledy. Užili jsme si krásný víkend, plný kamarádů a příště snad opět nashledanou.

bottom of page