top of page

Prosinec 2019


Prosinec většinou bývá časem k bilancování a u nás tomu jinak nebude. Kluci toho zažili za celý rok hodně, Dante se účastnil nespočtu výstav, získal další titul - tentokrát to je Grand šampion, kopíroval paničku s nataženým vazem v koleni i s třítýdenním klidovým režimem, absolvoval léčbu mykoplazmy kterou získal u krytí, ale už je naprosto v pořádku a následně se stal podruhé tátou krásného vrhu devíti štěňátek, společně s Remíkem se zúčastnil kvanta akcí a procházek s kamarády, společně absolvovali dva srazy berňáků pod názvem Berner Nation Czech Pawty. Remíček v březnu absolvoval operaci nezhoubného nádoru na dásni, v dubnu pak oslavil v plném zdraví vstup mezi veterány, asistoval Dantemu u všech lumpáren, obětoval se co by model v ateliéru paničky, proste kluci si užívali život plnými doušky, a my s nimi.

Bohužel tento rok nám i bral. Začátkem prosince nám vzal úžasnou kamarádku, jednu ze zakladatelek chovu bernských salašnických psů v ČR, věčně usmátou, milou, ochotnou rozdávat rady všem kdo je potřeboval.... Milovala lidi, psy a všechno živé, byla jednou z pár lidí kteří mě dovedli do světa salašníků a pomohla mi v něm se orientovat. Boženko odešla jsi po těžké nemoci rychle, a pro nás co tady zůstali, bolestně. Neumím si představit žádnou výstavu, bonitaci, přejímku vrhu, obyčejnou procházku, nebo víkend s kamarády bez tebe. Nikdy na tebe nezapomeneme.

A tak přeji všem krásný rok 2020, plný pohody, štěstí a hlavně zdraví. A prosím ať je opravdu šťastný a nikoho nám nevezme.

bottom of page