top of page

Prosincové výstavy


V prosinci jsme si s Dantem "střihli" výstavy tři. Jednu mezinárodní v Praze a dvě v mém rodném městě Nitra, kam jsme si vyjeli na předvánoční víkend. Dante si řekl, že v prosinci už má mít klid a ne šaškovat po výstavách a tak mi předvedl pořádný cirkus. Na všech výstavách se choval v kruhu jakoby to nikdy nedělal a nevěděl co se v kruhu sluší a patří.

V Praze nastoupil do třídy šampionů s pěti dalšími psy, všichni krásně stáli a důstojně se předvedli, hodni svých titulů šampiona. Až na Danteho. Nepostál, stále se kroutil a tahal mě ven z kruhu. Až jsem se doopravdy styděla. I přesto všechno si ale vyskotačil známku V2 a tituly res.CAC a res.CACIB. Na závěr mi paní rozhodčí Procházková řekla, že on je krásný, ale já mám obrovské mezery v předvedení a kazím mu to. Ač se normálně předvádí vždy hezky a skoro v každém dosavadním posudku má i poznámku o krásném předvedení, dala jsem jí tentokrát za pravdu a byla neskonale ráda za výsledek, jaký jsme tímto způsobem získali.

Týden po pražské výstavě jsme vyrazili do Nitry. Tam Dante nastupoval oba dva dny do třídy otevřené a i když malinko zlepšil chování v kruhu, tak náš společný výkon nebyl nijak dokonalý. Nedokázala jsem ho v malém kruhu pořádně rozběhnout a tak vypadal v běhu prapodivně. A právě předvedení v pohybu oba dva dny rozhodlo. I když oba dva dny si vysloužil krásné posudky a zámku výborný, tak v sobotu to bylo V3 a v neděli V4. A tak musím opět začít trénovat, protože nás v lednu čekají další výstavy. Pár fotek z těchto výstav je tradičně u nás v galerii.

bottom of page