top of page

MVP České Budějovice 7.10.2018

Aktualizováno: 16. 6. 2019


Začátkem října byl Dante odvezen páníčkem do Českých Budějovic na mezinárodní výstavu a předveden majitelkou jeho táty Jaruškou. Dante, poprvé na výstavě beze mě, se předvedl v konkurenci dalších dvou krásných psů ve třídě šampionů, kterou vyhrál a získal krásný posudek, ocenění V1 a titul CAC. V souboji o CACIB si vedl výborně a vybojoval i tento titul a abych na telefonu na opačném konci republiky byla ještě více nervózní a plná očekávání, tak si zaběhal i v souboji o titul nejcennější a to je BOB. K mé obrovské radosti se paní rozhodčí Dolejšové Dantík líbil natolik, že vyhrál i tento titul a tak poprvé v životě odcházel z výstavy jako ten nejlepší ze všech v rámci plemene. Byl to adrenalin i po telefonu, a já mám opravdu obrovskou radost a naše obrovské díky patří právě Jarce ze předvedení toho našeho miláčka.

 A jelikož páníček zapoměl doma foťák, tak z tohoto zatím největšího výstavního úspěchu chybí fotodokumentace a máme jen pár fotek z mobilu a pár fotek od majitelů druhého krasavce ve třídě šampionů Feríska, za zveřejnění tímto děkujeme. Zmíněných pár fotek a video z běhu o titul BOB naleznete tady

A asi aby se nám nezdálo, že bychom se měli moc těšit, tak si Dante z Budějovic, krom úspěchu, dovezl i psincový kašel. Ten se u něj projevil týden po výstavě a o dalších pár dní ho měl už i Remík, ač se výstavy nezůčastnil. Takže se kluci léčí oba a já bych i tímto ráda apelovala na majitele psů, kteří vidí, že pes není v pořádku, prosím netahejte ho na výstavy. Ne jen že tím ubližujete jemu samotnému, kdy mu není dobře a vy ho nutíte vyrazit do kruhu, kdy má už tak oslabenou imunitu a může se průběh námahou a stresem ještě zhoršit, ale uvědomte si, že tím vystavujete velkému riziku i ostatní pohybující se ve Vaší blízkosti. Uvědomte si, že každého dalšího majitele to krom strachu o psa, stojí i nemalé finance spojené s léčbou a zrušenými akcemi, které má také zaplaceny a musí je zrušit. Uvědomte si, že hodně majitelů psů má doma další, na které se nemoc velmi pravděpodobně přenese, nedejbože štěňátka, pro které to může mít až fatální následky. Prosím začněte přemýšlet víc v souvislostech a raději oželte těch pár stovek za zaplacenou výstavu, než abyste ublížili dalším psům, včetně toho svého. Výmluva, že jste nevěděli, že je pes nemocný asi neprojde, infekční stadium se projevuje právě kýcháním, kašláním, kapáním z nosu, a to si každý všímavý majitel u svého psa zaručeně všimne. K dnešnímu dni vím o deseti berňácích, kteří si tento zákeřný kašel z Budějek dovezlo, další to doma chytli od nich, stojí Vám to vážení za to? A jelikož si nedělám iluze, že se všichni zamyslí a tohle přestane, máme už u veterináře domluveno očkování proti psincovému kašli, o kterém jsem dosud nevěděla, že existuje. Přeji všem marodům brzké uzdravení. 


bottom of page