top of page

Květnové výstavy

Aktualizováno: 1. 1. 2019



Netradičně se u nás v květnu nedělo nic, krom výstav. Ale ne úplně dobrovolně. Z dubnové halové výstyvy si Dante dovezl i psincový kašel(infekční laryngotracheitida), který samozřejmě přenesl i na Remíka. A tak jsme skoro dva týdny léčili jitrocelovým sirupem, medem a C vitamínem. Naštěstí to oba kluci zvládli a nebylo potřeba nasazení antibiotik. Další dva týdny ještě dodržovali klidový režim a tak jsme museli zrušit všechny plánované květnové akce s kamarády. První akce-neakce byla až mezinárodní výstava v Litoměřicích.

A proč akce-neakce? 21.5. jsme vyrazili na mezinárodní výstavu do Litoměřic. Dante se představil poprvé v mezitřídě. No představil. To moc nestihl. Rychlejší výstavu jsem v životě nezažila :-D Dante si vyskotačil od srbské paní rozhodčí Adrijany Polgar známku V4 a krásný posudek - 18 měsíců, velký, silné kosti, velká hlava, dobrá hruď, méně otevřené končatiny vzadu. Krátké video mého opravdu nedokonalého předvedení najdete zde, pořadí tady. Půl hodiny po začátku výstavy jsme už opouštěli výstaviště a směřovali domů, za Remíkem. 

Necelý týden po této výstavě jsme vyrazili na Slovensko - na jubilejní klubovou výstavu. A to byla krásná akce, taková jaké milujeme a užíváme si, my i hafani. V pátek jsme vyrazili ještě před obědem, směr Veľký Meder, kde na nás už čekali kamarádi v apartmánech. Po buřlivém přivítání jsme se plynule přesunuli ke grilu, plným stolům a výbornýmu vínu a nechali psi lítat a užívat si. Ráno jsme se pak přesunuli pár kroků na místo, kde už slavnostně vyzdobený areál vítal všechny účastníky výstavy. Krásné prostředí, nádherný úvodní program, výtečný jubilejní dort i guláš a slunečné počasí, přispěli k úžasné atmosféře celé výstavy. Dante nastoupil do mezitřídy, a jelikož jsme v týdnu malinko trénovali, předvedl se krásně a od velice příjemné a milé norské paní rozhodčí Maiji Heinilä získal známku V1 a krásný posudek - Veľmi mohutný pes, pekná hlava a výraz, dobré proporcie, oči by mohli byť tmavšie, horná línia rovnejšia, dobre nasadený chvost, dostatočné zaúhlenie, výborné pálenie, v pohybe vyrovnaný, výborná povaha. Toto hodnocení si velice vážíme, protože získat ho od této, sice milé a příjemné, ale velice přísné paní rozhodčí, je velká čest. Moc děkujeme. Zbytek výstavy jsme strávili povzbuzování kamarádů a jejich miláčků v bojích o příčky nejvyšší. Pozdě odpoledne, po skončení výstavy i odpoledních soutěží jsme se přesunuli zpátky do apartmánů a pokračovali v pátečním programu. Plni zážitků jsme v neděli dopoledne nabrali směr domov. Kamarádi děkujeme a těšíme se na další společnou akci. Fotky z tohoto nádherného víkendu jsou opět u nás v galerii

bottom of page