top of page

A po roce máme tu Vánoce, aneb novinky u nás.


.... a že toho máme tentokrát za sebou opravdu hodně :-) Léto a podzim jsme přežili v šíleném poklusu, kdy jsem fotila skoro všechny mezinárodní a národní výstavy v ČR, pár klubovek, ale i na Slovensku a dokonce jsem vyrazila i na Světovou výstavu do Ženevy. Kluci doma řádili stále stejně, s kamarády z vesnice jsme absolvovali pravidelné společné vycházky a venčení, několikrát ukončeny ve vinařství ve vedlejší vesnici. Miuška se doma neukázala skoro půl roku a i když jsme ji vídali ve vesnici, tak náš dům ignorovala a my věděli, že už tady asi doma není a našla si jinou rodinu.... no a pak to přišlo.... sousedka říkala, že ve vedlejší vesnici jsou u rybníčku vyhozeny koťátka a že je tam chodí krmit děti.... no to bylo něco pro mně.... sedli jsme do auta, vzali přepravku a jeli... povedlo se nám odchytnout jedno černé kotě a jelo s námi domů.... a už zůstalo, kocourek Blackie. Zbytek koťat se povedlo odchytnou a rozdělit mezi lidi taky.


Ta tak byl počet mňoukajících členů rodiny zase na čísle 3 - nejstarší Whisky, Ginka - loňské kotě, a nově Blackie. A zase bylo veselo, pozorování malého jak doma vyvádí, doslova jak černá ruka, bylo super. Kluci psí milují všechny naše kočky, a nebylo pochyb že tomu tak bude i s Blackiem. A najednou se doma opět objevila i Mia. Opatrně a se syčením se vracela alespoň na noc, postupně svůj pobyt doma prodlužovala a teď už víme, že jsou tady opět kočky čtyři. Mezitím Vinniemu opět začal cvičák, kam jezdíme už dva roky a on práci miluje... a roste opravdu do krásy, a snad už i dostává rozum :-D





Jeden rozum dostava a druhy nám začíná opravdu občas dědkovatět. Ale má na to nárok, ani jsme nevěděli jak, a z Dantíka se stal 13.11.2023 oficiální veterán.


V den jeho narozenin jsem se hecla a přihlásila ho na výstavy do Nitry, poprvé do třídy veteránů. A byl skvělý a úžasný a vyhrál úplně všechno co mohl a k množství titulů přidal pro mně ten nejkrásnější - titul Veterán šampiona. Tady jsou výsledky ze všech 4 dnů :

IDS CACIB-FCI NITRADOG St. Nicolaus Cup

7.12.2023 - V1, CACIB veteran, BEST VETERAN OF BREED

8.12.2023 - V1, CACIB veteran

9.12:2023 - V1, CACIB veteran

NITRADOG VETERAN WINNER, NITRADOG VETERAN SUPER WINNER, SLOVENSKY VETERAN SAMPION

10.12.2023 - V1, CACIB veteran, BEST VETERAN OF BREED

Podobně dopadla i sestřička Dalida, která vyhrála BOV taky 2x a my moc gratulujeme.











Po návratu domů už samozřejmě začali přípravy na Vánoce, já se v ateliéru nezastavila a mezi prvními byli i naši kluci :-) A tak přejeme všem jen ty nejkrásnější Vánoce a krásný, zdravý a úspěšný rok 2024.



bottom of page